De volgende stap in optimalisatie van gebruiksgemak

Terwijl er nog altijd websites zijn die geen mobiele versie hebben en daardoor slecht bereikbaar zijn voor mobiele gebruikers, dient de volgende stap in gebruiksgemak zich al aan: responsive webdesign. Responsive webdesign maakt mobiele sites overbodig en biedt bovendien onder alle omstandigheden optimaal gebruiksgemak. Wat het inhoudt? Eigenlijk is het principe heel eenvoudig, een responsive website wordt altijd in het juiste formaat geladen.

responsive-products

Niet alleen heeft u als beheerder daarmee de zekerheid dat uw website altijd goed vertoond wordt, maar ook ondervangt u daarmee een steeds urgenter probleem. De variatie in media waarmee websites geladen worden is namelijk flink toegenomen. Smartphones, tablets, laptops en zelfs grote tv-schermen worden gebruikt om websites te vertonen. Kiezen voor een bepaald formaat is geen optie, omdat u dan een groot deel van de bezoekers in feite onbediend laat. Op het web draait alles uiteindelijk om gebruiksvriendelijkheid en de beleving van de bezoeker. Een website met een onpraktisch formaat raakt al gauw in ongenade. Het is om deze reden dat responsive wedesign absoluut noodzakelijk is bij het realiseren van een nieuwe website en bij het aanpassen van een bestaande.

Voordelen van responsive webdesign

Verreweg het belangrijkste voordeel van responsive webdesign is hierboven al aan bod gekomen: één website die functioneert voor al uw bezoekers. Toch zijn er meer redenen om te kiezen voor responsive webdesign. Belangrijk is dat u straks alle content op een plek heeft staan. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld een aparte mobiele site, dan bent u in feite twee websites aan het onderhouden. Iets waarvan de nadelen voor zich spreken. Een gunstig neveneffect is een betere vindbaarheid in de zoekmachines. Alle gebruikers komen samen op een platform en dat zorgt vanzelfsprekend voor hogere bezoekersaantallen. In zijn algemeenheid laden responsive websites sneller en vergen zij minder actie van de gebruiker zelf. Vooral dat laatste is van essentieel belang. Hoe minder een bezoeker moet in- en uitzoomen en wachten op het laden van een pagina, hoe beter hij de website zal waarderen en hoe langer hij er zal blijven.

Responsive design door TLWebdesign

TLWebdesign kan vanzelfsprekend een responsive website bouwen die optimaal beantwoordt aan uw wensen en natuurlijk die van uw bezoekers. Om optimaal op die wensen in te spelen maakt TLWebdesign gebruik van o.a. CSS3 en HTML5 (schermidentificatie) en Twitter Bootstrap met T3 Framework. Ook maken wij gebruik van LESS CSS. Dat verkort de ontwikkelingstijd aanzienlijk, waar wel bij moet worden opgemerkt dat een responsive website doorgaans wel een iets langere ontwikkelingstijd heeft. TLWebdesign biedt daarnaast diverse leuke en moderne features die uw website een eigentijdse look en feel geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan off-canvas navigatie. Een inschuivend menu, zoals bekend van de Facebook app. Nu het pc-tijdperk er bijna op zit is het belangrijk om ook uw website toekomstbestendig te maken. Een responsive website van TLWebdesign is daar bij uitstek het middel voor. U kunt dan rekenen op een snelle, zeer gebruiksvriendelijke website die in elk denkbaar formaat (desktop, laptop, Xtablet, tablet en smartphone) perfect laadt en alles in de juiste afmeting en verhouding laat zien.

Enkele voorbeelden: www.tlwebdesign.nl www.fotoclubsittard.nl

Contact

Tom van der Laan

Keizer Karel-V-straat 12
6137HC Sittard

06 - 54 76 31 38
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat u bellen!

Heeft u een vraag? Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u z.s.m. terug!

Vul een tel.nr. in zonder tekens.

Webdesign

Betaalbare en professionele websites.

Uw visitekaartje op het web! Wij zijn o.a. gespecialiseerd in:

 • Webshop systemen
 • Automotive websites
 • Personeelsverenigingen

Webhosting

Betaalbare en betrouwbare webhosting.

Servers in eigen beheer. High service, low pricing.

 • Webhosting op maat
 • 100% CO2 neutraal
 • Fallback mailserver

Huisstijl

Huisstijlen, meer dan een mooi plaatje!

Van logo's tot banners & ontwerp tot drukwerk!

 • Marketing achtergrond
 • Voor al uw online &
 • offline communicatie

Fotografie

Professionele foto's maken het verschil.

Bij u op locatie of in onze fotostudio.

 • Bedrijfsreportages
 • Portret (studio fotografie)
 • Productfotografie e.a.